Wifi is technisch gezien het versturen en ontvangen van data via een draadloze verbinding. Het is een standaard norm (IEEE802.11), waardoor apparatuur van verschillende fabrikanten toch samenwerkt.

We willen graag overal wifi; in huis, de tuin, terras, op vakantie en zelfs in de wachtkamer bij de tandarts.

Het standaard modem van uw provider levert vrijwel altijd ook wifi. Op korte afstand is dit een prima draadloze verbinding. Het word anders als de afstand tot het modem groter word, u gasten wifi aan wil bieden of wanneer u video wil streamen. Dan voldoet het bescheiden wifi signaal niet meer.

Wifi word nog steeds ontwikkeld en nieuwe technieken maken steeds grotere bandbreedtes mogelijk. N300, Dual-band en AC zijn technieken waarmee steeds hogere snelheden behaald kunnen worden. De ontwikkelingen gaan snel en er komt steeds betere apparatuur beschikbaar. Sneller en beter in staat om tussen alle wifi signalen goed te communiceren.

Bron: Linksys

De meeste apparatuur werkt nog steeds op 2,4 Ghz waarbinnen 3 kanalen elkaar niet storen. Deze kanalen zitten uiteraard propvol.

Op de 5 Ghz band zijn meer kanalen beschikbaar en hierdoor zijn snellere verbindingen mogelijk. 5 Ghz heeft echter meer “last” van demping door gebouwen en constructies waardoor de reikwijdte kleiner is.

De snelheid van uw provider blijft echter de bottleneck. Voor intern dataverkeer bent u daar niet van afhankelijk.

In privé situaties krijgen wij de meeste vragen op gebied van reikwijdte van het wifi signaal en tekortkoming in snelheid.

Bij bedrijven krijgen wij veel vragen op gebied van veiligheid, reikwijdte en capaciteit.

Voor de meeste situaties heeft VETM prima oplossingen; uiteraard op maat voor u geïnstalleerd!

Deel deze website