Opgroeiende kinderen die op hun slaapkamer studeren? Heel vervelend als daar dan geen wifi voorhanden is. Uw smartphone en tablet maken via wifi verbinding met het internet, maar ook de thermostaat of uw nieuwe koffie apparaat. Uw provider bied steeds hogere snelheden (bandbreedte) en hiervan wilt u ook via wifi kunnen genieten.

Iedere fabrikant en elke provider probeert in te spelen op de vraag om wifi te garanderen in uw gehele woning!

Internet via wifi is bij ons veel trager dan via een kabel

De kans is groot dat uw modem niet de laatste wifi technieken in zich heeft. U kunt zelf proberen om het wifi bereik te vergroten. Er worden wifi routers aangeboden met extreem hoge zendvermogens. Hierdoor lijkt het wifi bereik enorm. Uw smartphone, tablet of laptop kan niet meer gaan zenden dus word deze niet ontvangen door deze router. Het gevolg is nog steeds een slechte verbinding.

Ook word de reikwijdte ernstig beperkt door de vele medegebruikers. Dit zijn uw buren maar ook vele andere apparaten die allemaal op dezelfde frequenties werken. Als laatste is de constructie van een woning erg bepalend voor de maximale reikwijdte.

Apparatuur die uw draadloze internetverbinding sneller maakt als wat bij u binnenkomt bestaat niet.

Wifi-repeaters, -extenders en -versterkers

Handige apparaatjes die voor weinig te koop zijn?

In het kort ontvangt een repeater het wifi-signaal en zend het weer opnieuw uit. Een repeater wordt geplaatst daar waar uw wifi signaal nog net stabiel genoeg is. VETM heeft mindere ervaringen met repeaters en zal een dergelijke oplossing nooit adviseren.

Extra acces points

Door een extra acces point te installeren ontstaat daar een nieuwe “cel” met optimaal wifi signaal. Op deze manier is in uw gehele woning een goede verbinding te realiseren. Bovendien hoeft u zich dan slechts 1 keer te verbinden met het wifi netwerk.

Deze oplossing heeft onze absolute voorkeur. De enige uitdaging is de noodzaak van een bekabelde netwerkverbinding.

Mesh wifi (Multi Room)

Een mesh router maakt draadloos verbinding met andere meshpoints en deze hebben ook onderling draadloos verbinding. Het overschakelen naar het dichtstbijzijnde meshpoint is uitstekend geregeld. Met een mesh systeem is vaak een uitstekende wifi dekking te realiseren in een gemiddeld woonhuis en dat zonder kabels.

VETM levert en installeert o.a. acces points en mesh systemen van Ubiquiti. Dit merk staat voor uitstekende kwaliteit tegen betaalbare prijzen.

Deel deze website