In het buitengebied bent u ermee bekend dat de infrastructuur op die plaatsen niet optimaal zal zijn. Hier bent u nog gebonden aan de ‘koperdraad’ zoals de voormalige PTT die ooit heeft aangelegd. Internetverkeer via deze weg is traag. Het is voor telecomproviders vaker nog niet interessant om te investeren in de aanleg van glasvezel in buitengebieden. Het alternatief is een internetconnectie via het mobiele telefonie netwerk (GSM) op 4G of 5G.

Gelukkig word er wel druk geïnvesteerd in het 4G en zelfs het nieuwste 5G netwerk zodat u toch kunt genieten van snel internet. Op onderstaande kaartje is te zien dat er grote kans is dat ook in uw plaats zelfs al 5G dekking beschikbaar is. Zie ook ons nieuwsbericht: https://www.vetm.nl/2020/06/28/5g-en-5ghz/

4g dekking

VETM levert apparatuur waarmee u uw eigen netwerk koppelt aan het 4G netwerk zodat u niet meer afhankelijk bent van verouderde technieken. U dient wel rekening te houden met een eventuele datalimiet van het benodigde mobiele abonnement.

Deze oplossing is zeer geschikt voor campers, boten, stallen met apparatuur en alarmsystemen. Eigenlijk overal waar geen coax, glasvezel of koperkabel aanwezig is maar wel 4G of 5G dekking.

Deel deze website