Camera’s zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Slechts 10% van de camera’s in Nederland zijn bezit van onze overheid, de rest is in particuliere handen. Er is een database opgezet door de politie waarin ook uw (particuliere) camera geregistreerd kan worden. Ruim 200.000 camera’s werden reeds geregistreerd

Uw camera opnames kunnen belangrijke informatie bevatten voor opsporing van inbrekers of vandalen indien u of uw buurt ongewenst bezoek heeft gehad.
Een inbreker of vandaal zal proberen om camera’s te mijden om zo het risico op ontdekking te verkleinen. Camera’s werken dus preventief voor u en uw omgeving.

Wilt u weten wat is toegestaan, wat u kan met de beelden, of uw camera’s direct registreren in de database van de politie?

De politie kan beelden niet zelf uitlezen maar bekijkt waar zich camera’s bevinden die mogelijk kunnen helpen bij het oplossen van bijvoorbeeld een inbraak. Ze zullen vervolgens bij u de beelden opvragen. Registratie is dus zeker zinvol; u helpt niet alleen uzelf maar ook uw omgeving.

Of u nu de achteringang van de camping, uw stallen of de kassa achter de balie in de gaten wil houden; het kan allemaal en ook overal. Met een IP camera zijn de beelden via internet wereldwijd beschikbaar. U kunt dus overal waar een werkende internetverbinding beschikbaar is zien wat uw camera ziet en dat dag en nacht. Dit kan zowel op uw tablet of laptop als op een Smartphone (App). De verbinding van de camera kan vaak “meeliften” op uw reeds bestaande netwerk. En een combinatie met het monteren van een wifi netwerk is zeker mogelijk. Opnemen kan via een bijbehorende NVR (recorder met HDD) of met een passende NAS (netwerkschijf). Er word alleen opgenomen als er ook beweging word gedetecteerd.

VETM installeert Dahua, Ubiquiti (live voorbeeld) en Foscam (live voorbeeld) camera’s vanwege de uitstekende (beeld) kwaliteit en diversiteit aan modellen (outdoor/indoor, nachtzicht enz.). Daarnaast is de prijs/kwaliteitsverhouding ongekend. Per gewenste oplossing kan samen met u bekeken worden welk camerasysteem in uw situatie het beste past. Vraag geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Deel deze website