De eis van 50% is ruimschoots gehaald. Uiterlijk het 3e kwartaal van 2019 is ook het buitengebied eindelijk voorzien van een snelle en stabiele internetverbinding.

Lang is er gespeculeerd en vele partijen hebben zich ingezet om het belang glasvezel kenbaar te maken. Uiterlijk 7 mei 2018 moest zich minimaal 50% aangemeld hebben. Zeer recent werd in de bekendgemaakt dat 75% van het buitengebied in Sint-Oedenrode de keuze voor glasvezel heeft gemaakt. In heel Meierijstad en Sint-Michielsgestel samen ligt het gemiddelde op 66%. Hiermee is de grens van 50% ruimschoots overtroffen en kan de uitrol beginnen!

Uiterlijk het 3e kwartaal 2019 zullen de bewoners en ondernemers die zich aangemeld hebben aangesloten zijn op een snelle en stabiele internetverbinding.

Bent u één van de aanmelders voor glasvezel in het buitengebied? De fysieke glasvezel kabel zoals die straks bij u binnen komt is overal dezelfde. Indien mogelijk adviseren wij om de aansluiting in uw meterkast te laten afwerken. Er zijn 5 providers waaruit u kon kiezen waarbij CBizz en W3Serve zich richten op de zakelijke markt en Caiway, Delta en Solcon u als particulier zullen interesseren.

De provider van uw keuze zal na oplevering van de glasvezel, en het afsluiten van het abonnement, een modem/router leveren. Zo’n modem/router is ervoor gemaakt om een stabiele (bekabelde) internetverbinding te garanderen. Wifi zit er (meestal) op maar is niet het hoofddoel. Ook heeft een modem/router maximaal 4 poorten waarop u extra apparatuur kunt aansluiten.

Indien u meer als 4 apparaten (denk aan computers, printers, TV decoders, ect.) in gebruik heeft zal er een switch noodzakelijk zijn.

Indien u ook TV diensten af gaat nemen via glasvezel; komt er bij elke TV een decoder te staan. Deze decoder word via een netwerkkabel met het modem van uw provider verbonden.

Indien u nu nog via een satelliet schotel TV kijkt zullen uw oude coax kabels dus vervangen moeten worden door een netwerkkabel.

Ook hier geld indien u meer als 4 apparaten wil aansluiten er een extra switch nodig zal zijn. Heeft u reeds een switch of een uitbreiding van het wifi-netwerk voor uw huidige trage ADSL verbinding? Houd er dan rekening mee dat deze apparatuur mogelijk niet in staat is om de hoge snelheid zoals die straks bij u binnenkomt ook naar iedere gebruiker over te brengen.

VETM kan u helpen met de uitbreiding en upgrade van uw huidige (wifi-)netwerk, vervangen of leggen van netwerkkabels zodat u straks echt kunt genieten van hetgeen glasvezel biedt!

Dat kan zelfs nu al …